31 augusti 2016

Några fler bilder från lyan

Inatt fick jag äntligen en bra nattsömn. Igår kväll tog jag bort min bäddmadrass så inatt var sängen passligt hård.
Jag började skolan klockan 10 och slutade klockan 14.
Sedan dess har jag fixat en massa i lägenheten. Den har sett ut som ett bombnedslag sedan jag flyttade in men nu är den fin.
Ikväll har vi inget program med min klass så jag skall ta en promenad eller något. Vill se hur området jag bor i ser ut.

Här kommer några fler bilder från lägenheten.


Hur jäkla fint ät inte detta nattduksbord? Hittade det på Kodin1.


Lampan är från Clas Ohlson och klockan från Anttila. Älskar bägge två.


Min utsikt från lägenheten. 

30 augusti 2016

Fullt ös medvetslös + new in

Som rubriken lyder har vi en massa program hela tiden. Nästan så mycket att man känner sig död när man kommer hem. Inte för att jag vet hur det känns, men ni fattar.
Idag började skolan klockan 10. Vi fick en massa info i två timmar och sedan var det lunch. Efter lunch var vi lediga i ett par timmar. Då gick jag och Alice en stund på stan. Sedan var vi tillbaka i skolan i en timme för att få ännu mer ny info.
På vägen hem från skolan skötte jag några ärenden och sedan kom jag hem och lagade mat. Jag lagade en broilersallad och den var så sjukt god.

Nu måste jag skynda mig iväg. Jag skall på picknick med min klass. Det är så fint väder idag.


Klänning från Bik Bok


NYX-primer från Sokos


Häften från Suomalainen Kirjakauppa

29 augusti 2016

Skolstart och min största mardröm/räddning

Idag har det hänt mycket nytt för mig.

Jag startade min största mardröm idag - nämligen Isotretinoin-kuren mot min akne. Jag är rädd, men samtidigt så glad över att jag äntligen får den medicin jag behöver. Jag kommer lida de följande fyra månaderna men det kommer vara värt det för att veta att jag om dryga fyra månader inte har en jävla finne kvar gör mig så glad.

Idag har även skolan börjat. Hela skoldagen från klockan 11-16 har bestått av en massa infotillfällen. Jag är riktigt trött i huvudet efter all info. Resten av veckan kommer bara gå ut på att vi skall få all info vi behöver. Jag har även träffat min klass. Jag och Alice är de enda från Västra Nyland, de resterande sju klasskamraterna är från Åland och Österbotten. Så roligt!

Jag var hemma igen innan klockan 17. Sedan dess har jag sett på Youtube-videos och ätit middag.

Orsaken till att jag bloggar så tidigt idag är att jag snart skall ut på en drink med mina nya klasskamrater. Det skall bli så roligt att lära känna nya människor.

Så fort jag börjar få ordning i min lägenhet skall ni få fler bilder på den. Att få ordning och reda här kommer dock ta några dagar eftersom jag har så mycket program.


28 augusti 2016

Sjukhusresa, flytt till Åbo och planer

Vet inte vad jag skall säga annat än att igår var kaos. Som jag skrev på min privata instagram (ssandraspriva) så hände det en hel del. För det första så drack jag allt för mycket på grund av alla gratis shottar, haha. Jag var helt borta hela natten. För det andra hände det en liten olycka så en av flickorna tillbringade en stund på sjukhuset. För det tredje var det en jättekänslosam kväll för mig. Jag släppte tårar av både glädje och sorg. Jag är så tacksam över alla mina fina vänner. Jag säger det hela tiden, men det är först nu då jag är "ensam" och "långt" borta från dem som jag märker det.

Idag vaknade jag upp med värsta baksmällan någonsin och det var nog ingen överraskning precis. Jag förtjänar den. Så förmiddagen och dagen gick åt till att ligga i sängen och må illa.
14-tiden startade vi mot Åbo. Vi handlade mat, hämtade ett paket på posten och fixade i lägenheten i några timmar.

Nu sitter jag på sängen och bloggar. Jag är ensam nu. Det är nu det börjar. Jag skall klara mig själv från och med idag. Det skrämmer mig lite men jag skall nog klara av det. 

Imorgon börjar som sagt skolan. Jag är så jäkla taggad.


När vi var och handlade hittade jag ett par träningsshorts på rea så jag slog till. Planen är att jag skall börja träna ordentligt här i Åbo. Jag är nöjd med min kropp så det är inte frågan om det men jag vill visa att jag kan om jag vill. Det är mycket förändringar som kommer att ske inom närmaste framtid så varför inte skriva ner en till på listan.

27 augusti 2016

Vänner och utekväll igen

Förlåt igen, men att blogga är inte mitt första val på vad jag vill göra de "sista" dagarna här hemma i Ingå.
Igår på dagen skötte jag några viktiga ärenden. Jag var bland annat till banken och till butiken. Efter banken träffade jag bästa Lina. Det är alltid så roligt att se henne. Jag är så glad att vi har kontakt igen. Vi har känt varandra sedan förskolan men inte haft kontakt på några år.
Efter det träffade jag den där trevliga personen och sedan gick jag hem. Jag älskar att vara ute och gå. Det är 4 km hem från byn och det är en passligt lång sträcka tycker jag.

Idag steg jag upp och så städade vi garaget. Det behövdes verkligen.
Sedan dess har jag duschat, ätit lunch, lackat naglarna och sett på AHS. Nu skall jag packa lite och sedan skall jag börja fixa mig för kvällen.
Idag blir det utekväll igen. Det är nog fjärde eller femte veckoslutet i rad. Det kommer bli sjukt idag. Hoppas jag har nyktrat till till måndagen då skolan börjar, haha.

Ps. Det är under en månad till Justin Biebers konsert. Jag är så jävla (ursäkta ordvalet) taggad!


Så här ser rummet ut just nu, men imorgon är det tomt igen.

25 augusti 2016

Mycket program och en throwback till Paris

Sedan jag skrev i förrgår har jag gjort lite ett och annat. Igår på morgonen fixade jag lite ett och annat ärende och så gick jag ner till byn för att vänta på Lotta som slutade jobbet klockan 12. Jag kom sedan hem och åt och så åkte jag till Esbo och handlade till lägenheten.
På kvällen var mormor och morfar här en stund och sedan fick jag besök av en trevlig person.

Idag skulle jag stiga upp 8-tiden och gå i duschen men jag orkade inte. Jag är så van vid att vakna 9-tiden att jag inte ens orkade stiga upp så sent som klockan 8. Min dygnsrytm suger just nu.
Idag har jag i varje fall varit på jobb från klockan 11-18. Jag tog en extra jobbtur. Vem vill inte tjäna lite extra pengar?
Efter jobbet blev det en promenad med Elin och Lotta.

Nu sitter jag på sängen och det känns som om min kropp dör. Jag är så slut i kroppen och knoppen.

I brist på bilder får ni några från fina Paris. Jag saknar den staden.





23 augusti 2016

Busungen Siri




Kommer sakna min lilla busunge så mycket när jag flyttar, men inte det eviga bitandet och attackerandet på natten, haha.

Idag har jag också bara slöat och sett på serier. Jag har även städat mitt rum, packat lite saker i lådor och kläder i kassar och varit på en promenad med kusin vitamin. Jag är så glad över att ha en bra relation med mina kusiner. Vi klickar så bra liksom.
Nu skall jag fortsätta städa. Jag älskar att storstäda rummet och känna att det är rent och fint. Om jag dessutom har på musik så kan jag nästan räkna städning till en av mina favorit sysselsättningar, haha. 

22 augusti 2016

Sista sommarlovsveckan

Idag startade min sista sommarlovsvecka. Jag har sovit dåligt två nätter i rad så det var skönt att få sova bra inatt. Utekvällen på lördag var bra. Inte den bästa men bra.
Igår jobbade jag kvällstur. Man kan inte annat än älska kvällsturer på söndagar. Pengarna bara rullar in, haha.
Idag har jag nästan bara sett på AHS och tagit det lugnt. Jag kom precis hem från byn. Jag träffade först en person och sedan en väldigt trevlig person.

Nu skall jag se på AHS igen. Just nu består mitt liv av nästan bara serietittande. Jag fastnar så himla lätt för en serie. Eller kanske inte fastnar men jag kan liksom inte sluta kolla mitt i. Jag måste se en serie till slut.

I brist på bilder får ni min favorit låt just nu. Jag får sådan fest-feelis när jag lyssnar på denna.

21 augusti 2016

2 grymma oljor


Måste tipsa er om två otroligt grymma oljor.

Först har vi argan olja från Life-butiken. Jag använder den i håret och i ansiktet då jag är riktigt torr. Den fungerar riktigt bra i topparna. De ser mindre slitna ut och lockarna blir snyggare. Priset på en 100 ml flaska ligger på 26 euro, vilket jag tycker är ganska dyrt, men den räcker väldigt länge.

Ricinoljan använder jag på mina ögonfransar för att de ska bli längre. Först trodde jag inte alls på att det skulle fungera men det gjorde det. Mina ögonfransar har blivit längre och fylligare. Jag har köpt oljan på apoteket. En 100 ml flaska kostar under 10 euro.

20 augusti 2016

Sneak peaks på lägenheten


Dagen började med att jag steg upp klockan 9 och åt morgonmål. Jag var jättetrött då jag steg upp för att jag sov så dåligt på natten. Jag hade hett, jag har en ny säng så jag är ovan att sova i den och pappa snarkade.


På förmiddagen fixade jag i lägenheten en stund. Här är en sneak peak på hur det ser ut. Det är mycket som inte är färdigt så tills vidare får ni bara se små glimtar av lägenheten. Denna lägenhet är verkligen fotogenisk. Ni kommer att bli trötta på mina bilder från den, haha.

På dagen var jag en sväng till stan. Jag bor ganska nära centrum så det tar inte många minuter att cykla. Jag införskaffade en del saker jag behövde.


Dagens lunch. Rester från gårdagens Dennis-besök. Växten och krukan köpte jag idag på Stockmann.

Jag skall snart sätta mig i bilen och köra hem. Ikväll vankas det utekväll igen. Sommarens sista veckoslut spenderas i Ekenäs med mina vänner. Samtidigt som jag vill att sommarlovet skall ta slut så vill jag inte det. Jag kommer sakna de spontana utekvällarna, men jag vill tillbaka till rutinerna.

19 augusti 2016

JAG HAR FLYTTAT TILL ÅBO

Inte officiellt då, men nästan.
Jag har flyttat en massa saker igen och nu sitter jag faktiskt på golvet i lägenheten och bloggar.
Idag på dagen skrev jag på ett nytt kontrakt på jobbet. Som sagt skall jag fortsätta jobba där på sidan om studierna och den sista veckan jag har ledigt.
På eftermiddagen körde jag och pappa till min lägenhet. Jag har fixat och donat i ett par timmar och jag börjar få en del saker på plats. Jag är så nöjd med min lägenhet. Kunde inte vara mycket finare.
Planerna ikväll är att fixa här i lägenheten och lite senare fara ut och äta pizza med pappa och hans cykelkompisar.
Imorgon har jag en hel dag här. Då skall jag fortsätta plocka upp saker och så skall jag cykla in till stan och sköta några ärenden.



Ursäkta för dålig kvalitet på bilderna men jag har ännu inga lampor i min lägenhet så ljuset vill inte samarbeta med mig.

18 augusti 2016

Augusti inspo och mina känslor idag

Vissa dagar är sämre än andra. Vissa morgnar vill jag bara ligga i sängen och gråta för att jag har format mitt liv till så som det är just nu, men jag gråter inte längre för att det är inte värt en enda tår till. På de få dåliga dagarna jag har stiger jag ändå upp och kämpar för att hålla humöret uppe, för att när jag inte kämpar mår jag dåligt. När jag mår dåligt börjar jag tänka. Vad kunde jag ha gjort annorlunda? Varför var jag så självisk? Vad fan höll/håller jag på med? Varför var jag inte bättre?
Den största orsaken till att jag mådde/mår dåligt är egentligen den att jag skyller på mig själv och hatar mig själv för vad jag har gjort. Jag har låtit mig själv gå så lågt att jag har mått psykiskt dåligt. Jag har inte tänkt på min hälsa en jävla sekund. Visst har jag försökt men lättare sagt än gjort.

Ibland måste man bara glömma. Trots att det är svårt att gå vidare måste man göra det för att man själv skall kunna börja må bra. Skulle jag ha släppt taget lite tidigare skulle jag ha mått så mycket bättre under sommaren. Jag borde ha skaffat hjälp då jag behövde den som mest. Då skulle jag redan ha glömt och gått vidare till 100%. För att förra hösten var jag lyckligast på jorden utan att jag ens insåg det. Och det är det jag vill ha hjälp med att glömma. Hur bra jag verkligen hade det och att det var jag som förstörde allt. 
Jag tror på att allting har en mening. Kanske det var meningen att jag skulle må så dåligt för att sedan kunna resa mig och vara starkare än någonsin. Kanske det var meningen att det skulle gå så här för att framtiden har någonting bättre för mig. Kanske det var meningen att jag skulle förlora en person för att jag snart träffar en person som börjar betyda allt för mig.
Just nu händer det så mycket roligt att allt det dåliga i min vardag delvis glöms bort. Jag håller på att flytta, jag träffar nya människor, jag är verkligen så tacksam och lycklig nu, trots allt.

Innan jag flyttar vill jag dock reda ut allting här hemma. Jag vill inte flytta bort och känna att jag måste hem för att reda ut relationerna här. Åbo skall vara min happy place. Där skall jag vara lycklig och där skall jag tänka på mitt eget välmående och min hälsa. Jag skall bli en ny och en bättre människa där. För där har jag alla förutsättningar för att bli det.

Ps. Detta inlägget skrevs på morgonen då jag bara låg i sängen och tänkte på livet. Ibland överanalyserar jag allt. Jag förstår inte ens mina egna tankar eller känslor.

Idag har jag mest bara legat i sängen och gjort i princip ingenting. Trots att mitt jobbkontrakt tog slut förra veckan så hade jag en kort extra jobbtur idag. Jag skall fortsätta jobba trots att jag flyttar till Åbo men bara någon tur i månaden. Vem tackar nej till lite extra pengar i fickan?


Jag har blivit besatt av smutsrosa, av inspirerande texter och stora fönster.

17 augusti 2016

Flytt på gångs



Så här har det sett ut i mitt rum i en vecka ungefär. Kaos. Men idag flyttade jag över en massa saker till lägenheten i Åbo. Jag skulle ta bilder på lägenheten idag men underligt nog så glömde jag minneskortet hemma så det blev inga bilder. Ni skall istället få bilder på lägenheten när den är klar. 
På fredag skall jag till Åbo igen. Jag skall föra dit de stora möblerna och även övernatta där och börja plocka upp saker på sin plats. Märker ni hur taggad jag är? Jag skriver ju inte om någonting annat än flytten och Åbo.
Just nu sitter jag på Subway och äter en sen middag. 

16 augusti 2016

Through my phone mega edition


Hangö regattan // Bio med familjen // Sötaste tishan


Dålig dag, himmelen grät för mig // Landet // Träff i Vasa med fina Annika 


Bosse bjöd på kaffe och våfflor // En av mina favoriträtter, fisksoppa // Fina landet


Firade morfars pappas födelsedag // Godaste glassen man bara får tag på i Österbotten // Älskar sängarna i stugan


Att få tvätta potatis ute i solen // Pippi Långstrumps sockerdricka // Plockade lite hallon


Festdags // Pizza-perjantai // Började se på AHS


Tog tag i löpandet igen // Plockade en massa blåbär // Och lagade en blåbärspaj


Shopping var terapi för mig // Älskar Victoria's Secrets trosor och använder nästan bara dem nuförtiden // Fin himmel en sommarkväll


Selfie // Söta Siri // Mina girls


Fadderbrev för en fadder // Detaljer gör hela outfiten // Glada jag efter Aarons dop


Dubbelregnbåge // Glada jag före en jobbtur // Bästa sysselsättningen före en jobbtur


Busungen // Några viktiga inköp // En väldigt bra utekväll med allt för mycket alkohol var precis det jag behövde

Igår var jag till Ikea och inhandlade en massa nytt till lägenheten. Jag köpte verkligen massor med saker jag behövde. Skönt att ha det "största" köpet över.

Idag har jag haft en riktigt slö morgon. Jag har även skött ett och annat som måste göras. Jag har städat, tvättat kläder och byggt upp en byrå jag köpte på Ikea. Det är kaos i mitt rum just nu. Saker överallt, flyttlådor, kläder och viktiga papper. Imorgon skall jag till Åbo för att hämta nyckeln till lägenheten så då skall jag också föra dit några lådor med saker. Jag är ju ett kontrollfreak så jag får fel i huvudet av att ha ett stökigt rum. Måste bara vänja mig för så här kommer det vara i några veckor.

15 augusti 2016

Min aknehistoria del 3

Såå antibotikan Lymecycline Actavis åt jag i 4 månader och fan vilken slösan av pengar. Den hjälpte inte ett skit. Jag måste ha blivit immun mot antibiotika. Qlaira p-pillrena åt jag i tre månader och jag gillade inte dem. På bipackssedeln under rubriken biverkningar läste jag akne och "konstigt" nog måste den biverkningen ha drabbat just mig. Kombinationen av dessa två + solsken gjorde min akne till en mardröm (igen...). Min rygg blev dock mycket bättre efter utomlandsresan till Grekland i maj.
Jag ringde preventivläkaren för ett par månader sedan och fick nya p-piller. Nu äter jag Cypretyl och antibiotikan slutade jag med för en knapp månad sedan. Jag har ätit två kartor av de nya p-pillrena och min hud är redan lite bättre. Inte bra men bättre.
Jag har även kontaktat hudläkaren och redan under de kommande veckorna skall jag påbörja en kur av Isotretinoin. Det är den bästa medicin man kan få så jag är faktiskt jätte exhalterad. Lite rädd är jag också för biverkningarna är många och jobbiga. Mitt ansikte kommer vara så jävla torrt under de första månaderna. Medicinen + alla läkarkontroller och besök kommer gå på ca. 350-400€, men det kommer vara värt det.
Idag var jag på mitt första laboratoriebesök så nu är denna process äntligen igång.

Åter igen har väntandet och testandet av nya mediciner varit svårt. Som sagt tar det lång tid att hitta den rätta medicinen. Det har redan gått över ett år sedan mitt första läkarbesök och ingenting har hänt. Varför började jag inte tidigare?

Lista på kostnader så här långt:

- Läkarbesök (efter att jag fyllt 18 år) ca. 17€
- Hudläkarbesök nr. 1 ca. 35€
- Acnatac ca. 30€
- Lymecycline Actavis (4 askar = 400 piller) ca. 90€
- Wicnelact ca. 9€
- Oricyclin (1 och en halv ask = 150 piller) ca. 27€

Hittills har jag alltså betalat över 200€ för mediciner som inte fungerat. P-pillrena och ett par läkarbesök har jag fått gratis.

Jag lovade er bilder av min hud men man kan inte riktigt se någon förändring på dem. Jag skall ge er bilder när jag påbörjat kuren av Isotretinoin så får ni följa med den processen istället. Sedan kan jag ge er före och efter bilder då jag är klar med kuren om kanske ett halvt år.

Nästa inlägg kommer om tidigast två månader då jag har hållit på med kuren ett tag. Jag är tacksam över att mina akne-inlägg är uppskattade. Jag vill dela med mig av mina egna erfarenheter så att jag kanske kan hjälpa någon av er.

14 augusti 2016

Mitt fartfyllda veckoslut

I det förra inlägget glömde jag berätta en massa annat kul som har hänt den senaste tiden. Som nog många av er vet har vi fått hem en liten och vild kattunge som efter många om och men heter Siri. Hon har verkligen piggat upp min vardag.
Jag har även blivit gudmor och faster till en liten och söt Aaron.

Även detta veckoslut har spenderats med mina vänner. På fredagen jobbade jag och sedan åkte jag till Jenny där vi bara talade med flickorna. Senare på kvällen körde vi till Ekenäs en sväng och så var vi hemma efter klockan 01.
Igår jobbade jag min sista jobbtur. På kvällen blev det utgång igen. Efter flera om och men bestämde jag, Lotta och Malin oss för att åka till Ekenäs och ha en utekväll. Jag ångrar det inte en jävla sekund. Det var en superrolig kväll/natt. Vi träffade ett par kompisar som vi var med hela kvällen. Jag lever för kvällar som igår.
Idag har jag mått som förtjänat men ändå har jag orkat upp och träffat lite släktingar.

Imorgon drar en ny vecka igång och jag skall så småningom börja flytta mina saker till Åbo. Ni skall få följa med allt som händer.

Här är de få bilder jag tagit under de senaste veckorna. Färgtemat är ganska tydligt, haha.





11 augusti 2016

I'm back

Det var några veckor sedan sist. Jag lovade er att jag skulle komma tillbaka när jag mår bra, Jag mår ännu inte bra men bättre och jag kan inte hålla fingrarna borta från bloggen längre.
Jag har flera gånger velat börja blogga igen, för att jag uttrycker mina känslor bäst genom att skriva av mig, men jag har försökt hålla mig för att jag vill inte såra någon genom att skriva ut mina känslor. Jag kan bara säga att just nu är alla känslor en enda röra i mitt huvud. Ändå känns det som om det äntligen börjar klarna upp vad jag vill, vad jag förtjänar och vad jag är värd.
Efter förra inlägget har jag fått höra en hel del "dålig" feedback. Jag har hört att jag måste söka hjälp och att jag är sjuk i huvudet. Jag har hört att jag är svag. Men jag vet allt det där, jag känner mig själv.
Jag medger att jag gick lite över gränsen med det inlägget, men när jag satt och skrev det inlägget kändes det rätt. Det var exakt vad jag kände då jag mådde som sämst.
Jag har haft riktigt dåliga dagar men jag har också haft några riktigt bra dagar. Jag har varit borta från jobbet ett par dagar då jag mått som sämst. Det är verkligen synd att jag har satt ner så mycket tid och tårar på det här den här sommaren. Jag önskade att min sista sommar här skulle bli den bästa sommaren i mitt liv. Tyvärr får man inte alltid vad man önskar.
Trots att jag mestadels mått dåligt den här sommaren har jag lärt mig en hel del. Jag har lärt mig att mina vänner verkligen betyder allt för mig, jag har lärt mig att människor förändras (även jag gör det) och jag har faktiskt varit med om situationer som fått mig att tänka: "Jag borde bli heltidsfeminist", haha.

Medan bloggen har stått tom har jag hunnit göra en hel del, Jag har jobbat fulla veckor och har bara ett par jobbdagar kvar, jag har varit på fester och utekvällar, jag har träffat mina vänner, jag har "fått" tillbaka en barndomsvän som har hjälpt mig så mycket, jag har tagit årets första och sista dopp, jag har varit på lägenhetsvisningar i Åbo, jag har fått en lägenhet i Åbo (!!), jag har shoppat en hel del och det har skett framsteg på hudfronten (mer om det i mitt nästa akneinlägg).

Om mindre än ett par veckor bor jag 120 km "hemifrån". Jag flyttar till Åbo. Just nu känns det rätt, det känns som om det är precis vad jag behöver. En ny start. Ett nytt liv. Ett liv med fler möjligheter, chanser och risker. Jag kommer träffa en massa nya människor och få nya vänner och jag hoppas att jag hittar en person jag kan dela mitt liv med.
Visst kommer jag sakna lilla byn, men detta är inte ett hejdå. Jag kommer att komma hem ofta. Det vet jag.

Ni skall få följa med då jag flyttar, då jag inreder min lägenhet, då jag börjar studera. Mitt studieliv i Åbo helt enkelt. Jag vet inte hur ofta jag kommer blogga varken nu eller när mina studier börjat, men det ser vi ju sen. Har jag något att skriva om så skriver jag.
Jag är väldigt exhalterad över de kommande veckorna och jag hoppas att ni också är det.

Under dessa veckor har jag tagit fram kameran två gånger, på mitt gudbarns dop och då jag fotade mina nya skor så ni får inga bilder idag.
Eftersom jag inte vet hur ofta jag kommer blogga kan ni ju följa mig på alla mina sociala medier, hehe. Jag uppdaterar dem dagligen.
Instagram: sandrawecks och ssandraspriva
Snapchat: sandrawecks

Vi hörs snart igen.