31 augusti 2014

En vanlig söndag

Har en helt vanlig söndag bakom mig. Vad består en vanlig söndag av då? Jo, en vanlig söndag består  oftast av läxor och hemmasysslor. På en vanlig söndag kan man vara hur ful som helst och ha hur fula kläder som helst. Man kan gärna äta en massa gott också. Och surfa på nätet extra mycket.

Utöver det ovannämnda har jag laddat ner musik, städat rummet, jobbat på videoprojektet och planerat kommande vecka. Har massor med program på schemat så jag tror att denna vecka kommer bli riktigt bra. 

Dessutom gjorde jag just en beställning på CyberPhoto. Ett objektiv till kameran kommer levereras inom kort. Tror att jag kommer vara jätte nöjd med köpet. Nu är det bara att vänta och det är jag ganska dålig på.



Tar ut det sista av sommaren

30 augusti 2014

22 Jump Street

Idag hade jag en lång sovmorgon. Klockan 11 hoppade jag på en buss till Helsingfors. Gick omkring på stan och kollade in höstmodet. Klockan 14:30 började 22 Jump Street på bio. Den var verkligen super bra. Lika bra som den första. Dessutom fick man veta att det skall komma ut en del till. Ni kan ju gissa vad den heter, haha. Hann inte gå mycket på stan efter det. Fick sedan bråttom till tåget och jag aldrig sprungit snabbare än då.

Nu är jag hemma. Ska surfa runt på nätet i jakt på ny bikini (är lite sent ute), men det är så svårt att hitta en som passar. Drömmer fortfarande om en Triangl-bikini men de är ju jätte dyra.

29 augusti 2014

Smoothie Jar

Freeeedag. Så skönt. Skoldagen gick fort. Hade dock bara fyra lektioner idag, så det var inte så konstigt. Fick veta mer om franska resan idag och det blir inte någon för min del. En annan resa till Frankrike blir det dock, men med historia gruppen istället för med franska gruppen. Hoppas bara att min ansökan blir godkänd för jag vill verkligen åka till Frankrike.

 Efter skolan åkte jag in till Lojo med mamma och Lotta och skötte några ärenden.
När jag kom hem packade jag upp skolväskan och så lagade jag smoothie. Har nämligen fått en ny smoothie-burk som jag älskar.
Annars har jag jobbat med videoprojektet och bara tagit det lugnt.

Har ni förresten några fler tips gällande inläggen? Om ni har så kommentera här.

28 augusti 2014

The Weight


Shawn Mendes - The Weight (här)

Redan torsdag idag. Så skönt med fredag imorgon och tänk att vi redan gått tre hela veckor i skolan.
Idag hade jag skola från 9-16, så jag hade "sovmorgon". Dagen gick snabbt och jag fick en massa ny information om allt möjligt.
När jag kom hem åt jag fajitas, packade upp väskan, bytte lakan och hjälpte mamma med några viktiga uppgifter.
Kom just från duschen och nu ska jag göra några hemmasysslor. Senare kanske jag kollar en film. Såg att Bad Neighbours har kommit ut på Swefilmer, så den skulle jag vilja se så snabbt som möjligt.

27 augusti 2014

Pancake

Skola från 8-15 idag. Fick sluta en timme tidigare, vilket inte är så ovanligt längre. Skoldagen gick riktigt snabbt och jag hade en bra dag.
Efter skolan åkte jag med Lotta till Susanna och vi är fortfarande här. Så roligt att spendera tid med henne utanför skolan.
Har inte lagat alla läxor än men jag lagar resten senare ikväll eller imorgon i bussen. Senare ikväll skall jag nog se på Pretty Little Liars, för någon har tydligen dött där. Synd att jag redan vet vem det är men kan bara skylla på min egen nyfikenhet.


Ganska artsy

26 augusti 2014

Tisdagsinspiration

Igår var jag i skolan från 10-16. Eller från 9-16 egentligen. Blir så himla arg på de här bussarna att jag snart kokar över. På kvällen lagade jag massor med läxor, hälsade på syster med familj och såg senaste avsnittet Teen Wolf.

Idag har jag haft en lite jobbig dag. Skola från 8-15 (fick sluta en timme tidigare igen), en essä att skriva efter det och på det en massa matematikuppgifter jag inte förstår något av.
Var på Grön Flagg-möte i skolan idag och det var faktiskt jätte intressant. Fick också veta lite mer om Frankrike-resan och just nu låter det inte så bra i mina öron, men vi får se hur det blir.
Här hemma har jag som sagt jobbat på en essä som skall vara klar imorgon, lagat läxor och ja, inte mycket mer än det.
Nu skall jag gå i duschen. Sedan blir det mer läxläsning. Så här ser min vardag ut. Ni får stå ut med det.


Bildbrist igen, sorry

25 augusti 2014

Filmtips

Önskeinlägg

Någon önskade att jag skulle laga ett filmtips-inlägg, så här kommer det.

 21 Jump Street

Så himla bra. Den är rolig, modern och en av mina favorit filmer. Med Channing Tatum och Jonah Hill i huvudrollerna kan det ju bara inte bli fel. 22 Jump Street kommer på bio just nu. Borde gå och se den för den är säkert minst lika bra som den första.


Dear John

Channing Tatum och Amanda Seyfried i huvudrollerna. Så fin och sorglig film. Gillar faktiskt alla Nicholas Sparks filmer. Notebook är också så fin.


The Vow

En film med en annorlunda story. Inte någon vanlig tonårs film precis. Både sorglig och lycklig. Channing Tatum och Rachel McAdams i huvudrollerna.



Charlie St. Cloud

Zac Efron i huvudrollen. Också en väldigt sorglig men samtidigt lycklig film. Ni märker väl att jag gillar Channing Tatum och Zac Efron?


The Lucky One

Fortsätter med en film med Zac Efron i huvudrollen. Kan inte säga mer än wow. Han är otroligt bra och snygg dessutom. Denna är också en av Nicholas Sparks filmer.



Sedan gillar jag också Hungergames filmerna väldigt mycket. Väntar så på nästa del som kommer ut i November. Och så The Fault In Our Stars förstås.

24 augusti 2014

Höst och motivation

Igår sov jag länge. På eftermiddagen var jag en sväng till flygfältet och till Jumbo. På kvällen såg jag klart Teen Wolf. Nästa avsnitt kommer redan imorgon!

Idag har det varit en tråkig dag. Har inte gjort något speciellt. Jag har städat både rummet mitt och lekstugan (så jobbigt!), lagat läxor, jobbat på ett arbete och läst på Elsas Hemlighet. Är fortfarande sjuk så jag har också druckit mycket te.
Nu ska jag just gå i duschen. Sedan blir det lite mer läxläsning och flera koppar te. Imorgon börjar en ny skolvecka, vilket jag ser framemot. Har fortfarande motivationen kvar och det har redan gått två veckor så jag är riktigt nöjd över mig själv.
Dessutom har hösten börjat på riktigt och det är ju kul, för jag älskar den årstiden.


23 augusti 2014

Vart jag skulle vilja resa och var jag varit

Önskeinlägg

Den som har läst min blogg länge vet redan var jag varit eftersom jag för ungefär ett år sedan skrev om varje ställe jag varit på. Blev dock himla missnöjd med de inläggen så de finns inte kvar här på bloggen. Därför får ni nu på begäran ett nytt inlägg.

Var jag varit:

Sverige, 7-10 gånger
Estland, 3-5 gånger
Storbritannien, London en gång och Exeter en gång
Amerika, Curacao en gång
Cypern en gång (om 51 dagar blir det två)

Om ni vill se bilder från några av länderna jag varit i är det bara att klicka här

Vart jag skulle vilja resa:

Amerika, New York (vem vill inte resa dit?)


Malesien, Kuala Lumpur


Mexiko, Cancun


Frankrike, Paris (håller tummarna för att kunna åka dit med franskagruppen i början av 2015)


Och sist men inte minst London på nytt

22 augusti 2014

Friday

Fredag är det idag och en skön sådan. Började redan klockan 8 men slutade två timmar efter det, alltså klockan 10. Då åkte jag med mamma och Lotta till Lojo och handlade och åt lunch. När jag kom hem satte jag mig framför datorn och började jobba med några önskeinlägg och med videoprojektet jag fortfarande håller på med.
Sedan såg jag et avsnitt Teen wolf och så kom Cedric och Mixu på middag. De for just hem och nu skall jag fortsätta jobba med videoprojektet. Sedan blir det väl ett avsnitt Teen Wolf igen. Så rullar det på. Imorgon är det sovmorgon och det tackar jag gud för!

Har ni förresten hört Taylor Swifts nya låt Shake It Off? Den är så bra! Fösrsta gången hon lagat en låt som inte handlar om hennes ex. Om ni inte hört den hittar ni den här.

21 augusti 2014

Love me, love you crazy


Chris Borwn feat. Usher & Rick Ross - New Flame (här)

Igår gnällde jag ju lite på vädret och tydligen så hjälpte det för idag har det vari hur fint väder som helst. Idag började jag skolan klockan 9 och slutade klockan 16. Hade modersmål den första lektionen men vi var på datorerna så den gick ganska snabbt. Sedan hade jag två timmar geografi och sedan åt vi tortillas till lunch. På eftermiddagen hade jag gruppis, engelska och matematik.
När jag kom hem packade jag upp skolväskan och så åt jag middag, kollade youtube videos och lagade läxor. Har varit riktigt duktig med läxorna de här två fösta veckorna så hoppas det håller i sig långt in på hösten.
Nu skall jag gå i duschen. Sedan skall jag se ett avsnitt Teen Wolf. Imorgon är det fredag, vilket betyder kort dag i skolan och långt veckoslut.
Har ni förresten några önskeinlägg? Bloggen är så himla tråkig just nu, så om ni har är det bara att kommentera för jag har inga idéer.

20 augusti 2014

Today's

Onsdag idag. Känns som måndag för mig eftersom jag varit sjuk. Hade i alla fall några riktigt trevliga ämnen idag. Började klockan 8 med hälsokunskap. Sedan hade jag franska och efter det en lektion Grön Flagg-möte. Fortsatte dagen med en timme matematik och en timme musik. Slutade redan klockan 15. En timme tidigare än normalt.
Kom hem, åt middag och njöt av det fina vädret, haha. Nej, verkligen inte. Det har ju regnat varje dag denna vecka så jag börjar bli lite trött på det trots att jag inte varit så mycket ute.
Lagade sedan läxor i ett par timmar. Blev just klar. Det är det dåliga med att vara sjuk. Man måste jobba mycket mer än när man är på lektionerna.
Nu skall jag städa rummet. Sedan blir det ett avsnitt Pretty Little Liars eller Teen Wolf.




Jeans - Zara // Skor - Vans // Skjorta - Bik Bok // Bandeau - Gina Tricot

19 augusti 2014

Sjuk

Har varit hemma idag igen. Har nog varit mycket piggare och lite friskare idag. Sov allt för länge idag. När jag steg upp lite före 11 lagade jag morgonmål och såg på tv. Sedan tog jag itu med ett arbete som jag jobbade på i ett par timmar. Lagade sedan mat åt mig och så såg jag några youtube videos. Sedan vilade jag lite och så flyttade jag en massa bilder hit och dit.
Senare började jag med alla tusen läxor som jag hade. Tog ganska länge att laga dem och jag är inte ens klar ännu.
Nu skall jag dricka en kopp varm kakao och sedan skall jag gå i duschen. Ikväll ska jag se på Teen Wolf. Bara sex avsnitt kvar.

18 augusti 2014

Mitt veckoslut och dess följder

Har ett superbra veckoslut bakom mig. Det fick sina följder men jag är glad ändå. 
På lördag förmiddag tog jag och Lotta tåget in till Helsingfors. Mötte upp Susanna där och förde våra väskor i förvar på Stockmann. Sedan shoppade vi tills butikerna stängde klockan 18. Åkte sedan till lägenheten där vi lämnade alla våra saker. På kvällen åt vi på Amarillo. Blev nog lite besviken. Väntade på en brownie i 50 minuter och när vi fick den smakade den torrkaka. Kom hem ganska sent och på natten gick vi ut på en promenad. Träffade en igelkott på vägen. Somnade runt klockan tre.

På söndagen steg vi upp lagade morgonmål och så åkte vi spårvagn till stan för att sköta ett par ärenden. Sedan for vi till Borgbacken där vi träffade Roosa. Hade en superbra dag där och vädret var ju perfekt. Hann till och med åka allt vi ville trots att det var långa köer. Den nya karusellen Kingi, var verkligen bäst.
När det stängde sökte mamma och pappa oss och så var vi hemma 21-tiden.

Idag är jag sjuk. Beror nog på att vi gick omkring med blöta kläder de två sista timmarna på Borgbacken igår. Var lite sjuk redan tidigare så det blev ju inte bättre precis.
Har bara sovit/vilat här hemma. Har inte blivit bättre så jag tror inte det blir någon skola imorgon, men jag hoppas jag är tillbaka i skolan så snabbt som möjligt.





Från Vans


Från Showroom 8 


Från Kicks och Gina Tricot

Köpte också en vit tröja från Gina Tricot som inte finns på bild

16 augusti 2014

Idol

Jag tänkte uppdatera er lite om vad som hänt med min idol under den senaste tiden. Den som inte bryr sig kan sluta läs här.
Justin ja. Han har levt livet, gjort små tjejers drömmar till verklighet, vunnit priser och producerat ny musik. Ni hör mig väl skrika av lycka?
Han har själv bekräftat att han kommer släppa ett nytt album med Cody Simpson (*emoji med hjärtögon*), min andra idol, och dessutom ett akustiskt album. Det har Cody också bekräftat. Kunde inte tro det när jag fick veta det via Codys twitter konto, men så verkar det vara. Mina favorit boys. Har inte hänt mycket dåligt under den senaste tiden. En liten fight med Olando Bloom men inte mer än så faktiskt. Är så glad just nu och jätte excited över det nya albumet
Så nu vet ni det. Här får ni lite ögongodis för det är ni värda.


Tidsinställt

15 augusti 2014

Veckoslutsplaner

Fredag idag. Har en bra dag bakom mig och två bra dagar framför mig. Idag hade jag lektioner från 8-12. Egentligen hade jag nog bara två riktiga lektioner. Blev i skolan och åt spenatplättar. Efter det talade jag med studiehandledaren vår. Fick mer klarhet i princip allt som har med studentskrivningarna att göra så nu är det bara att bestämma sig för att skriva finka som A eller B språk. Efter mötet sökte mamma oss från skolan och så åkte vi och handlade.

Här hemma har jag lagat några läxor och så har jag packat ner allt jag behöver detta veckoslut. Har säkert allt för mycket med mig, men det kan behövas eftersom vi ska göra så olika saker. Imorgon åker jag alltså till stan för att shoppa lite med Lotta och Susanna. Sover sedan i Helsingfors och på söndag far jag med girlsen till Borgbacken. Har på känn att det kommer bli ett superbra veckoslut.
Har ett tidsinställt inlägg till imorgon men vet inte ännu hur det blir med söndagen. Bloggar kanske från tåget på vägen hem. Hoppas ni har ett bra veckoslut så hörs vi snart igen!



T-skjorta H&M // Jeans New Yorker // Klocka Daniel Wellington


Hejdå godisstrejk

14 augusti 2014

I miss the taste of a sweeter life


Maroon 5 - Maps (här)

Ledsen att jag inte bloggade något igår. Var i skolan från 8-15. Fick sluta en timme tidigare. Efter skolan åt jag middag och så cyklade jag ner till byn en sväng och på hemvägen for jag och Lotta till syster för att hälsa på nya kattungen. På kvällen såg jag senaste avsnittet Pretty Little Liars.

Idag har jag varit i skolan från 9-16. hade en bra dag så den gick riktigt snabbt. När jag kom hem satte jag mig framför tv:n en stund. Sedan packade jag upp skolväskan och åt middag. Sedan dess har jag lagat alla läxor inför nästa vecka eftersom jag har fullt upp hela veckoslutet, men det får ni veta mer om senare.
Nu ser jag på spjutkastning som kommer på tv:n. Senare blir det ett avsnitt Teen Wolf och så ska jag lägga mig tidigt. Läs försöka lägga mig tidigt.


Har bildbrist så ni får en bild från min instagram som är på Cessis nya och jätte söta kattunge

12 augusti 2014

Don't think I could believe you


Så bra låt! Lilly Wood&The Prick - Prayer in C (Robin Schulz remix) (här)

Andra skoldagen är över. Skoldagen började klockan 8 och slutade klockan 16. Hade en riktigt bra dag så det kändes nog inte som en åtta timmars skoldag. 
Hade alla ämnen (utom musik) som jag har under denna period idag. Geografi, hälsokunskap, matematik, engelska, franska och modersmål. Fick ett par läxor men de har jag redan lagat. Har också städat mitt rum så jag har faktiskt hunnit med en hel del.
Nu ska jag gå i duschen. Senare laddar jag upp inför en ny lång skoldag framför ett eller två avsnitt Teen Wolf. Snart har vi kommit ikapp med sändningen i Amerika och då vi gjort det blir det bara ett avsnitt i veckan.


Skjorta - Carlings // Jeans - Zara // Väska - Longchamp

11 augusti 2014

Himmelen

Första skoldagen avklarad. Det nya skolåret började dock inte så bra. Tians buss vi brukar åka med går inte längre så vi blev försenade till skolan. Första dagen och försenad, detta kommer bli ett bra år har jag på känn. Hände egentligen inget viktigt i skolan. Vi lagade våra läsordningar och fick lite information om det kommande året. Slutade redan klockan 12, men som vanligt så väntade jag till 15.
När jag kom hem åt jag mellanmål och såg ett avsnitt Teen Wolf. Sedan dess har jag lagat klart inför imorgon. Börjar denna period med en åtta timmars dag. Ämnena jag har denna period är dock trevliga så det skall nog gå bra.
Ikväll skall jag försöka lägga mig tidigt. Några fler avsnitt Teen Wolf blir det nog inte idag, så vet faktiskt inte vad jag skall göra nu.




Några himmelbilder från stugan förra veckan

10 augusti 2014

Back to school

Sista lovdagen är snart över och skolan börjar imorgon. Fast jag tycker det kommer bli riktigt kul så vill jag inte tillbaka. Jag vet hur stressigt det kommer bli och att jag snart måste välja vad jag skall bli när jag blir stor. Det gör mig nervös. Jag vill inte. Jag vet inte vad jag vill.

Idag har jag i alla fall lagat klart inför skolan, varit en sväng till Virkby och hämtat nya skolböcker och så har jag träffat Susanna. 
Nu ska jag gå i duschen och sedan se på Teen Wolf med en påse chips i handen. Sista dagen jag äter något ohälsosamt för imorgon börjar min godisstrejk (som bara gäller vardagar då alltså, haha).


Nytt Baby Lips läppomada från Citymarket


Lexington mugg från Blossom, ska börja samla på dem


Från Kicks


Från Bik Bok

9 augusti 2014

On my way home

Idag har det ju varit riktigt dåligt väder uppe i Österbotten. Det har både regnat och åskat. På morgonen/förmiddagen städade vi Olokolon och så var vi ute i skogen. Sedan åt vi lunch och så drack vi kaffe och åt munk. Plockade också en massa hallon.
Startade hemåt ungeför halv fyra, så vi har snart kört i fyra timmar. Jag har läst på Elsas Hemlighet och sett på Teen Wolf. Ska snart stanna vid en Mc Donald's. Är i stort behov av pommes frites.
Är hemma kanske elva ikväll. Ska bara packa upp och sedan är det läggdags. Måste få min skolrutin tillbaka.



8 augusti 2014

Ljuvlig dag

Idag har det varit lite sämre väder. Mulet och svalt nästan hela dagen. Lite tråkigt nog eftersom det är så några dagar kvar av lovet. Men har i alla fall haft en bra dag. På förmiddagen åkte vi in till Nykarleby och åt lunch på Campus. På eftermiddagen åkte vi in till Jakobstad och handlade. När vi kom hem därifrån for jag och Lotta ut på en cykeltur. Sedan fick vi gäster och de är fortfarande här. När de åker hem måste jag börja packa lite för imorgon åker vi hem (*ledsen emoji*) och så ska jag nog se på Teen Wolf igen.




Tre bilder från idag

7 augusti 2014

En vanlig dag

Idag har det varit en lite svalare dag. Det har ju faktiskt varit under 30 grader idag och det är ju svalt då man jämför med gårdagens 32 grader. Blev ganska dåligt väder nu mot kvällen men det är bara skönt.

Har bara varit hemma på stugan idag. Nej nu ljuger jag. Jag var faktiskt en sväng till butiken.
Här hemma har jag bakat de traditionella chokladkexen, haft besök av pappas kompis och grannar, sett på Teen Wolf och ätit massor som man alltid gör här. Massor och hela tiden känns det som.
Ska just gå i duschen. Sedan ska vi spela Mölkky och så ska jag se två avsnitt Teen Wolf. Säger det igen men det är så spännande just nu och man blir verkligen beroende.



Om man inte får pizza så kan man ju sitta på pizzakartongen

Två bilder från igår

6 augusti 2014

Vasa

Idag på morgonen/förmiddagen åkte jag med mamma, pappa och Lotta in till Jakobstad. Gick omkring på stan och kollade i butiker (allt jag köpt under tiden här kommer det bild på när jag kommit hem).
Kom sedan hem, åt lunch och så åkte jag och Lotta till Vasa med pappa som skulle träffa en cykelkompis. Vi skulle också träffa en kompis men det blev tyvärr inget. Så himla synd eftersom vi träffas så sällan, men vi gick omkring på stan. Har aldrig varit i Vasa så det var kul. Det är dessutom bara en timmes färd från stugan.
Nu är jag i alla fall på väg tillbaka till stugan. Ska äta pizza när jag kommer fram. Sedan blir det nog nyaste avsnittet Pretty Little Liars och kanske ett avsnitt Teen Wolf.


5 augusti 2014

Livet ler

Idag har jag nästan dött i hettan. Annars har det gått riktigt bra. På dagen åkte vi in till Jakobstad. Gick omkring på loppisar (de bästa finns här uppe i Österbotten!). Hittade dock ingenting idag.
Kom sedan hem och åt en god middag.
Sen bara var jag. Stughäng kallas det. För en stund sedan kom vi från stranden. Nu skall jag snart hoppa i duschen. Sedan ska vi väl spela domino och senare blir det ett avsnitt Teen Wolf. Det är så spännande just nu!