27 februari 2014

Taggad till tusen

Idag är det som fredag för mig vilket känns väldigt skönt. Skoldagen var lång men bra i alla fall. Nog för att jag slutade en timme tidigare än vanligt eftersom jag skulle på matkursen. Dessutom slutade jag tidigare i kemin också så det var skönt. Har också krånglat med nästa års kursbricka idag och det ser ganska bra ut för mig. Så som det ser ut just nu måste jag tenta bara två kurser.

Idag på matkursen lagade vi bruschetta, lövbiff med fyllning och hallon med sabayonnesås. Rullade nästan hem. Och jag skämtar inte.
Sedan dess har jag packat lite som jag skall ha med imorgon. Och så har jag packat ner saker till lördagen. Känns igen som om man skall flytta, men det kommer antagligen vara kallt att sitta/stå ute och se på ishockey på lördagen, så jag måste packa med massor med kläder. Jag skall ju alltså till stadion för att se på Jokerit-HIFK med Lotta, Cedric, pappa och två bekanta från Åland.

Skall försöka blogga på lördag förmiddag från Helsingfors men jag kan absolut inte lova något.

Nu skall jag fortsätta göra allt klart för imorgon (so excited!) och sedan skall jag ta en lång och varm dusch för det behöver jag faktiskt just nu.

26 februari 2014

Tankar och blandade känslor

Igår var jag hos mormor och morfar hela kvällen och har därför inte hunnit blogga förrän nu. Denna vecka kommer jag antagligen bara skriva ett par inlägg till eftersom jag på fredag morgon åker till stan och stannar där tills lördag kväll. Imorgon skall jag dessutom på matkurs efter skolan så vi får se om jag hinner slänga in något inlägg på kvällen.

Anmälde mig igår till en fotokurs som jag skall gå på med Susanna. Fanns bara en ledig plats kvar men hoppas vi båda kommer in i alla fall. Skulle verkligen vara jätte roligt att gå på en fotokurs ett veckoslut i april. Känner att jag bara använder de mest vanliga knepen på kameran och så har jag inte ens läst bruksanvisningen, så skulle säkert lära mig massor med nytt.

Idag har det varit en dag med både blandade tankar och känslor. Har inte så mycket att skriva om det. Började 12 och hade två lektioner engelska och två lektioner franska. När jag kom hem från skolan kollade jag PLL. Tycker de två senaste avsnitten har varit ganska bra faktiskt.
För övrigt händer det ingenting ikväll. Tänkte bara fokusera på finskan och ta det lugnt.




Tre bilder från morgonen

24 februari 2014

Rekordslagningar och musik

Idag är det en bra dag och en bra vecka överhuvudtaget. Skickade ansökan till skolan om att få vara ledig på fredagen på grund av Jason Derulo konserten och jag fick ledigt så nu behöver jag inte bekymra mig om det mer.
Dessutom hade jag många trevliga lektioner idag. Religionen var riktigt trevlig i alla fall. Vår riktiga lärare har kommit tillbaka efter en paus på två veckor så jag börjar komma mer in i ämnet nu. Gillar faktiskt religion.
Och så har jag sökt ett till jobb till sommaren i fall jag inte får det första jag sökte.
Efter skolan har jag lagat läxor, lyssnat sönder Believe Acoustic och börjat lyssna på Under the Mistletoe som egentligen är en julskiva, men bra är den i alla fall. Två månader sedan jul idag dessutom så jag kan ju fira det på detta vis.
Nu när jag ändå skriver om Justin kan jag ju tillägga att  han idag fick 1 miljard tittar fullt på Baby på Vevo. Han är den första som någonsin fått en miljard visningar. På Vevo då alltså, inte youtube. Det jobbar vi ännu på.

Har tyvärr inga bilder som jag skulle kunna sätta ut nu, så ni får en låt istället.
Sail av Awolnation. Verkligen inte den stil av musik jag lyssnar på, men sjukt bra ändå.



23 februari 2014

Sista dagen av sportlovet


En I see fire remix av Kygo. En av låtarna som spelades mest på skriban.

Finland vann ju brons igår (ingen missade väl det?). Är jätte stolt över laget, men lite extra stolt över Selänne, Timonen och Salo. 5-0 är inte dåligt skall ni veta. Håller så med Teemu som sade: "Hellre vinner man brons än förlorar silver".

Söndag idag igen. Sista dagen av sportlovet har jag bara vilat ut mig efter en både tung, sömnlös och rolig vecka på Rövass.
Jag gjorde en beställning på Ebay för en stund sedan. Skrev ju att jag gjort det redan tidigare, det var också meningen men det blev inget av det då, så nu måste jag vänta kanske tre-fyra veckor tills mina saker kommer. Jag beställde ett skal, en laddare och 12 plast till telefonen så att jag har på lager.
Hela familjen har också planerat de kommande veckorna tillsammans, eftersom vi kommer att ha en massa program. Det är nu det börjar hända mycket, ser väldigt mycket framemot denna vår/sommar.

För övrigt har jag lyssnat på nya skivorna och fotat lite här hemma. Snart är det kväll och då blir det läxor, dusch och sedan tidigt och sova för gissa om det blev så igår trots att jag lovade mig själv att det skulle bli så? Tvingade nästan mig själv hålla ögonen uppe då jag försökte få rekord i Geometry Dash Lite. Har du inte det spelet så ladda ner det för det är helt sjukt bra!




22 februari 2014

Galet

Igår hade jag och Erika väckning som uppgift, så vi spelade Baby för fullt och kastade snö i konfirmandernas sängar. Där fanns ett par riktiga Justin hatare ska ni veta. Men några beliebers också så det gick ganska jämt ut.
Igår kollade jag hockey. Gick ju inte vad jag hade hoppats på men vi tar det som det kommer.
Hade också en avslutnings fest igår kväll. Hade temat talang så man fick uppträda med något man är bra på. Såg både trick, modeshow och teater och jag hade i alla fall väldigt kul.

På kvällen/natten kollade jag, Erika, Lotta, Simon, Wille, Lina, Ninni och Jenni halva Magic Mike, sedan blev pojkarna uttråkade (ganska obvious va?) och sedan halva Burlesque för sedan blev vi alla uttråkade, haha.
Sedan blev det bara så att vi alla sov i vårt rum i våra två sammansatta högsängar. Eller sov och sov. Vi somnade runt sex tiden på morgonen (idag alltså) och jag räknade ut att vi sov ungefär en och en halv timme.
Det märktes också idag. Jag har varit så himla trött hela dagen. Halv sov igenom morgonandakten. Kom hem efter lunch idag. Jag gick rakt till min säng och tog en liten tupplur. Nu är jag lite piggare.

Tänkte avsluta med att säga att jag är jätte glad över att jag var på detta läger. Helt klart det bästa skriftskolelägret hittills. Har ännu en gång lärt känna nya personer och skapat minnen med dem.


Så länge jag var på läger kom mina skivor i posten. Nu skall jag nog packa upp mina väskor och lyssna på nya skivorna.

20 februari 2014

Only know you love her when you let her go

Throwback thursday idag, kanske ni märkte det på min instagram. 
Har i alla fall haft en väldigt bra dag idag. På morgonen var det min tur att städa så jag städade alla tre hus tillsammans med Lotta och några yngre hjälpisar.
Sedan dess har jag inte haft en ända uppgift, men ätit har jag. Och massor, för det gör man här som jag nämnde tidigare.
Har som sagt haft det jätte trevligt. Talat mycket med de andra hjälpisarna har jag och så har jag spelat spel och bara tagit det lugnt.
Ikväll är det jag, Erika och Lotta som skall ha kvällsprogrammet. Har några lekar planerade. Sedan ska vi göra något som förblir en hemlighet. Kan berätta mer imorgon.


19 februari 2014

OS guld och silver

Dagarna minskar här på Rövass och det märks också. Alla har blivit bekanta med varandra och en del av ledarna har åkt hem.
Idag städade vi nästan hela morgonen. Jag skippade andakten eftersom jag var nattvakt. Har också planerat och haft Olympiad. Blev fyra olika grenar. Ganska jävliga rakt ut sagt men konfirmanderna måste ju ha det lite jävligt dom också. 
Flyttade Olympiaden till en annan tid så att vi alla kunde se på Finland-Ryssland tillsammans och matchen gick ju jätte bra. Gick ju också bra i skidningen. Både guld och silver har vi tagit hem idag. Är riktigt stolt!
Nu är jag riktigt slut efter att har jobbat i köket ett par timmar. Har blivit döv (överdriver lite). Brandalarmet har gått fem gånger på grund av den dåliga skorstenen. Det är så himla skönt nu när det är tyst.


Detta är vad som händer när man överlåter kameran till Simon och Jacke

18 februari 2014

Watch the flames climb high, into the night

Idag har det varit en bra dag här på Rövass. Jag hade väckningen idag så det blev en tidig väckning för mig. Sedan rusade jag till morgonmålet så att jag skulle hinna till morgonandakten. Efter andakten  planerade vi kvällsandakten som vi skall ha idag. Sedan blev det lunch och efter det en resa till butiken.
Idag har jag också sett på filmen Jobs med Erika och Lotta. I huvudrollen är Ashton Kutcher, en av mina favorit skådespelare.
Och så har vi haft draman baserade på händelser från Bibeln med konfirmanderna. Det var kul! 
Om en stund ska vi laga kvällsmål. Sedan skall vi ha andakt. Känner mig inte alls nervös inför den här gruppen, för man kan vara sig själv och göra fel utan att någon skrattar. Det känns tryggt.


17 februari 2014

Snabb uppdatering

Sitter just nu och har en två timmar ledigt så jag passar på att skriva ett inlägg till er. Ska först berätta kort om gårdagen.
Igår klockan 10 samlades alla som skulle till lägret i kyrkan. Där var det en vanlig gudstjänst. Sedan åkte vi till Barösund till Rövass. På förmiddagen bestämde vi rum och packade vi upp väskorna. Sedan blev det mat och sedan mat igen. Känns som om man äter hela tiden här.
På kvällen lekte vi några namn och bekantnings lekar, var på andakt och kollade Finland-Canada. Tur att vi har möjlighet att kolla matcherna här. Annars skulle det verkligen vara katastrof.
Idag har det varit en relativt lugn dag. Jag har strukit dukar och bara varit med ledarna och konfirmanderna. Alla är verkligen jätte trevliga och snälla.
Snart är det mat igen och efter det börjar det hända lite mer här. På kvällen är det jag, Lotta och Erika som sköter kvällsprogramet, så det blir kul.


Ska nog fota några bilder till er från lägret, men har inte fotat något än så ni får en bild från i lördags.

16 februari 2014

Ni är guld värda

Mina närmaste vänner är definitivt guld värda, som rubriken lyder. De jag talar om borde känna sig träffade och jag hoppas verkligen de gör det. Erika är den jag känt längst av alla, om man inte räknar med Lotta som är både min tvillingsyster och en av mina bästa vänner. Redan i förskolan lärde jag känna Erika. Sedan har vi Jenny, Roosa, Susanna och Malin som jag började känna på sjuan. Nog för att jag redan visste vem alla var för då använde man Kamrat, haha. Men nu på nian och ettan av gymnasiet har vi alla nog blivit allt mer närmare varandra.
Men i alla fall så har jag egentligen upplevt ganska mycket med dessa tjejer. Vi talar om klassresan, utfärder, olika tillfällen i Helsingfors, maskott vinsten (och hejarklacken såklart) och Breidablick. Och dessa tre år vi alla går i gymnasiet tillsammans så kommer det bildas fler fina minnen. Puss på er!



Verkligen inte den mest lyckade bilden, men en av de få som Jenny faktiskt är med på








15 februari 2014

Mysig lördag


Team av Lorde.

Idag har det verkligen varit en jätte mysig lördag. I alla fall på morgonen. Jag sov så länge jag kunde och så steg jag upp och lagade morgonmål åt mig. Sedan gick jag tillbaka i sängen där jag åt morgonmålet och läste på min finska deckare.
Lite senare packade jag till Rövass och så dammsög jag rummet. Har packat nästan allt redan och det känns som om jag tar med mig hela huset. Är inte färdigt packat än och väskorna är redan fulla, så jag måste antingen slänga ut hälften eller ta med mig en väska till. Tror jag väljer alternativ två.

Och så har jag sett på skidning där vi vann silver. Finlands andra medalj men inte den sista, hoppas jag.
Beställde just lite saker till min telefon från Ebay och så köpte jag de två sista skivorna jag inte har av Justin från en belieber som sålde sina, så snart har jag hela kollektionen.
Nu skall jag snart fortsätta packa. Ikväll ska jag se på Putous och Survivors och bara njuta av en ledig kväll.



14 februari 2014

Vändag

Glad vändag till er alla! Det var ju meningen att ni skulle få ett inlägg om mina närmaste vänner idag, men jag bestämde mig för att ni får det först på söndagen, eftersom jag åker till Rövass. Vet inte hur det blir med bloggandet under veckan, men förhoppningsvis får jag låna Erikas dator och blogga med den.
Idag i skolan var det bara bra, alltså trevliga lektioner. Från 13-15 var det gamlas dans och så fick vi fastlagsbulla.
När jag kom hem åt jag middag och sedan åkte jag iväg till farmor. Där åt jag en fastlagsbulla till. Vi åkte till farmor för att gratulera henne och för att se på de nästan 3 veckor gamla hundvalparna. De är verkligen jätte gulliga!
Just nu ser mitt rum ut som en bomb, så jag måste ta itu med det så att det är fint när jag åker bort. Men det får bli senare för nu ser jag på ishockey, Norge-Finland är det idag. Men det ser ut som en lätt match för vår del. Detta kallar jag för en riktig vändag, haha.


Fick detta av mamma till vändagen och av pappa fick jag en skraplott men jag vann inget på den

13 februari 2014

We can see forever from up here

Idag var det penkkis. Det var nog helt roligt, men skulle gärna ha varit med mina kompisar. Medan de andra var inne i skolan stod jag ute och blev flyttad bakåt i köerna fyra hela gånger. Men det var nog roligt i alla fall.
Missade både modersmål och finska så jag hade bara en lektion religion, en lektion med klassen, två lektioner kemi och en lektion franska. Slutade tidigare i franskan så jag satt med Lotta, Jenny och Susanna i skolan och talade om hurudan vi skulle vilja att vår penkkis skall vara och så talade vi om filmer. Vi var så ivriga att vi riktigt glömde bort tiden och vips så var klockan fyra, så vi fick skynda oss så att vi skulle hinna med bussen.

När jag kom hem hände det nog inte så mycket. Jag åt middag, packade upp skolväskan och så såg jag på tv. Har inga läxor tills imorgon. Det ända jag skall göra är att läsa på finska deckaren och snart skall jag gå i duschen.
Imorgon är det vändag så jag tänkte laga ett special inlägg med bilder och text om mina närmaste vänner.


12 februari 2014

Inspiration

Halva veckan har gått och jag har haft en jätte bra dag idag. Jag började skolan klockan 12 och slutade klockan 16. Före jag for till skolan myste jag i sängen och läste på min finska deckare en stund. Sedan lagade jag mig klart, åt lunch och så hann jag till och med se halva avsnittet av nyaste PLL.
När jag kom hem kollade jag klart det. Har också packat upp skolväskan, varit ute med hunden och lagat den super långa och utmanande finska läxan.
Imorgon är det penkkis, så jag börjar nio istället för åtta . Denna vecka har verkligen varit skön med tanke på att vi börjat så sent alla morgnar.
Nu skall jag laga kvällsmål och kanske se på tv. Eller rättare sagt Criminal Minds.


Har tyvärr inga bilder så ni får ett collage med bilder från We Heart It som jag just satte ihop

11 februari 2014

I bleed when i fall down


Human av Christina Perri. Gillar inte hennes musik egentligen men den här låten är perfekt.

Blev inget inlägg igår. Jag loggade in på blogger, men kom inte riktigt på vad jag skulle skriva. Hände exakt ingenting igår. Det enda jag gjorde var att jag var i skolan från 10-16, sedan läste jag mycket på min finska bok och bara njöt av en läxfri dag.

Idag började jag 10 istället för 8 så jag fick sova länge. Skolan gick dessutom ganska snabbt. Jag hade två lektioner kemi, två lektioner religion och två lektioner modersmål. 
När jag kom hem och gick in i mitt rum hade jag faktiskt glömt att mitt rum blev ett bombnedslag idag på morgonen, så jag redde snabbt upp det och så packade jag upp skolväskan.
Nu måste jag börja avsluta här för jag har läxor som måste göras och så ska jag läsa på min finska bok. Vi hörs imorgon!


9 februari 2014

Lord know what I'd do


Jason Derulos låt Stupid Love. Nya videon kom ut i veckan.

Det har varit en skön söndag idag. Jag sov till klockan 9 och läste på min finska deckare tills det var morgonmål. Sedan läste jag igen, gud vad duktig jag har blivit! Men boken är faktiskt lite intressant fast jag inte skulle vilja erkänna det.
Så mycket mer än det hände det inte på förmiddagen. På eftermiddagen åkte jag med mamma och Lotta till Iso Omena. Köpte ingenting, förutom lite godis, men fick en topp som jag behöver. Förstår inte hur det alltid blir hål i mina toppar.
När jag kom hem blev jag lite ivrig att reda upp mitt rum, så jag redde upp det och bytte lakan. Snart skall jag dammsuga också. Städar alltid på veckosluten. Jag tycker ju om att städa mitt rum.
Ikväll skall jag se på Melodifestivalen. Ser på det på söndagar eftersom jag inte hinner på lördagar då det kommer både Putous och Survivors.



8 februari 2014

Saturday

Loggade in och skulle börja skriva ett inlägg om vad jag gjort idag, men sanningen är att jag faktiskt inte har gjort så mycket. Har mest varit på telefonen, städat ett skåp i mitt rum, sett på OS och ätit en massa godis. Dagen har varit ganska tråkig med andra ord. Kommer antagligen fortsätta vara det också. Jag har två böcker som måste läsas och så skall jag ta fotbad.

Har också googlat lite på vad jag skall köpa för dator till mig, sen när jag har pengar alltså. Kommer ändå snart behöva en, så jag har börjat fundera på vad som är bra och värt sitt pris. Har kommit fram till att min första egna dator (ja, jag använder vår familjs dator eftersom jag ännu inte behövt en egen) blir en MacBook, men vilken av alla vet jag inte riktigt än, kanske Air 13.


7 februari 2014

OS

Äntligen fredag och veckoslut. Veckan har nog inte varit så tung men eftersom vi har nya ämnen nu den här perioden så blir det lite råddigt med allt. Man måste bekanta sig med eventuella nya lärare och komma in i de nya ämnena. Tycker dock att denna period verkar lättare än den förra, hoppas verkligen det är så!

Idag var jag i skolan från 8-14, eller 15 egentligen för att jag väntade på pappa. Fredagen är nog en av mina favorit dagar den här perioden. Jag hade först en lektion engelska, sedan kemi, två lektioner modersmål och två lektioner musik. Timmen då jag väntade på pappa läste jag på min bok som vi ska läsa i modersmålet.
När jag kom hem pynjade jag först med lite allt möjligt och lite senare såg jag på TVD med Lotta.
Nu ska jag fortsätta se på OS öppningen. Oj, vad vi har väntat på detta!



6 februari 2014

Your words in my head, knives in my heart

Idag har det varit en lång dag trots att vi inte hade modersmål från 8-9. Hade ganska många olika lektioner idag så tänkte inte börja rabla upp alla. På religionen hade jag mitt föredrag, vilket gick rätt så bra. På finskan fick vi böcker som vi ska läsa under den här kursen. Boken är lång och väldigt svårläst, så får se hur det går. Finskan är ju inte riktigt min starkaste sida. Annars så har det inte hänt något speciellt. Eller jo, igår fick vi ut våra vitsord. Här helt nöjd om man inte bryr sig om de två fina sexorna, hehe.
För övrigt har jag nördat Flappy Bird och druckit varm kakao. Om en stund kommer Cessi med barnen, men före det kallar duschen.


5 februari 2014

All of me


All of me av John Legend. Absoluta favoriten just nu.

Idag har det varit en bra dag. På morgonen var jag till frissan. Började först 12 så jag hann bra före det. Sedan hade jag två lektioner engelska och två lektioner franska, vilket var rätt så skönt. När jag kom hem kom Elin till oss. Vi bakade muffins och kollade senaste avsnittet PLL och senaste avsnittet TVD trots att vi redan sett det tidigare.
Sedan dess har jag lagat läxor och lackat mina naglar. Måste ännu finslipa på mitt religions arbete idag. Vi hörs imorgon!



4 februari 2014

I love all your perfect imperfections

När jag loggade in på blogger tänkte jag först att jag inte skulle skriva något inlägg idag. För det första har det inte hänt något idag, för det andra har jag ingen motivation just nu och för det tredje har jag inga bilder. Men sedan tänkte jag att jag kan ju skriva lite strunt it i alla fall.
Började klockan åtta idag efter en lång paus från åttans morgnar. Hade två lektioner finska, två lektioner kemi, två lektioner religion och två lektioner modersmål. 8-4 är tungt.
För övrigt har jag bara jobbat på mitt religions arbete och lyssnat på musik. Det är vad jag behöver för att klara av en vanlig skoldag. Musik alltså.


3 februari 2014

Turn around

Turn around från Conor Maynard och Ne-yo. Orsaken till varför jag skriver vad låtarna heter här under är för att man inte kan se låtarna via mobilen. Klicka HÄR för att komma direkt till låten på youtube.

Måndag idag igen. Känns som om veckorna går helt sjukt snabbt just nu. Den nya perioden började idag med en lektion periodinfo och en lektion annat program. Sedan började de normala lektionerna. Hade religion, finska, hål och engelska. Fick också ut alla prov utom ett. Två gick riktigt bra och två gick riktigt dåligt, men jag blev godkänd i alla fall. Matematik provet som vi inte fick ut idag tror jag blev där mitt emellan bra och dåligt, men får nu se.

Här hemma har jag jobbat lite på mitt religions arbete och lagat klart för en ny skoldag. Något annat har jag faktiskt inte gjort. Men om man kan räkna surffande på We Heart It och Instagram tilll något man gör, så har jag gjort massor.


Bild från i lördgas

2 februari 2014

Westerby Gård

Hittills har det varit en rätt normal söndag. Jag sov länge och gick länge i pyjamas. Och så har jag varit till butiken en sväng. Skickat sommarjobbs ansökan har jag också. Tänkte nog skicka till flera jobb men jag har inte hunnit än. Jag har också sett på Survivors som vi missade igår när vi var på Westerby Gård. Kom hem först efter 23, så jag missade faktiskt alla tre program jag följer med.
Just nu är mormor och morfar här. Vi ska åka till Degerby för att se på Degerby revyn som börjar klockan 17.

Här får ni bilder från igår. Det var tre förrätter, en varmrätt och en efterrätt. Första förrätten var en överraskning så den finns inte med på menyn. Tyckte mycket om förrätterna, varmrätten gjorde inget intryck på mig och efterrätten var nog min favorit. Crème Brûlee med äppelkompott med ålvados och citron sorbet.


Tryck på bilden för att den ska bli större






1 februari 2014

Nytt på bloggen


Låten här ovanför är Autsin Mahones nya låt Mmm Yeah som är feat Pitbull. Tycker faktiskt att den är jätte bra och den fastnar. Har just lärt mig hur man gör sådana här youtube linkar (vet inte riktigt vad man kallar dem), så i fortsättningen kommer ni säkert få fler tips på låtar.

Idag har det varit en riktigt skön lördag. Jag sov så länge jag kunde och gick i pyjamas till klockan 14. På förmiddagen tog jag mig själv i nacken och började städa mitt klädskåp. Var faktiskt länge sedan sist så några plagg flög ut. Jag har också skottat snö från framgården. Det snöade ju massor i natt så när man steg ut från dörren, fick man snö i skorna.

Och så har jag fixat lite här på bloggen. På sidan ser ni min We Heart It account, följ mig gärna där!
Igår fick jag dessutom glada nyheter gällande sportlovet. Blev vald till ledare på skriftskolan, vilket betyder att jag jobbar hela sportlovet. Ska ju till Exeter i maj så detta är ett bra sätt att tjäna pengar på. Roligt är det ju också!
Idag klockan 19 skall jag till Westerby Gård med min familj. Vi ska äta middag där eftersom Michael Björklund är som kock idag. Imorgon får ni bilder.

Har bildbrist så här får ni en gammal bild från Cypern. Åh vad jag längtar tillbaka.